RTV Monitor onderdeel van SoundAware Group

SoundAware Media Monitoring geeft zijn Europese ambities verder gestalte met de overname van maar liefst drie bedrijven: TRCKTrace, Adfact en RTV Monitor. Het verwerven van deze drie bedrijven is een logische vervolgstap binnen de strategie om behalve automatische muziekherkenning via SoundAware’s fingerprinting-technologie ook mediagebruik en bestedingen op on-en offline media te registreren en te rapporteren.

Alle bedrijven worden ondergebracht in SoundAware Group, waarbinnen ze zelfstandig blijven opereren en ook kunnen profiteren van elkaars technologie en infrastructuur.”Deze overnames passen volledig bij onze Nederlandse en Europese ambities”, aldus Harold de Groot, managing director van SoundAware. “Deze stap brengt nieuwe groeikansen met zich mee en bovendien zien we synergievoordelen door technologie en infrastructuur binnen de groep te delen.”

“SoundAware is al jarenlang de benchmark als het gaat om hoog kwalitatief monitoren van muziekgebruik op radio, TV en in venues en het produceren van hitlijsten.

Dankzij de state-of-the-art search-algoritmes van TRCKTrace kunnen we nu ook wereldwijd muziekevenementen in kaart brengen en monitoren welke muziek online wordt gebruikt. Adfact is gespecialiseerd in het registreren en harmoniseren van offline en online advertenties en mediabestedingen: niet alleen op lineaire media als radio en tv, maar ook commercial-gebruik in bioscopen, dagbladen, tijdschriften en outdoor wordt op dagelijkse basis gerapporteerd. RTV Monitor, last but not least, is voorloper op het gebied van geautomatiseerde indexering en notificatie van radio-en tv-content en politieke debatten. Real-time updates van gesproken tekst die door middel van geavanceerde zoektermen eenvoudig gefilterd kunnen worden, geeft minutieus inzicht in wat er op radio en televisie over bepaalde merken, onderwerpen of personen wordt gezegd.Tevens levert RTV Monitor samenvattingen van programma’s van hoge kwaliteit.”

Abderrahim (Ab) Ait Ben Moh, van RTV Monitor, ziet grote kansen: “De uitgebreide en betrouwbare infrastructuur van SoundAware sluit perfect aan op onze diensten. Wij kunnen daardoor meer lineaire kanalen aansluiten en onze markten verbreden. We zijn heel blij met de samenwerking, zeker ook vanwege de match in cultuur en ambitie.”

Ben je ook benieuwd wat RTV Monitor voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je resultaten vergelijken? Je kunt ons nu gratis testen!