Veelgestelde vragen

Monitoringstool: vragen en antwoorden

Klik op onderstaande vragen voor de antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Maak dan gebruik van het contactformulier onderaan de pagina en we komen er zo snel mogelijk op terug!

Ga naar de ‘Gratis demo‘ pagina om je aan te melden of stuur ons een berichtje via sales@rtvmonitor.nl. Je ontvangt dan een activatielink waarna je met direct met RTV Monitor aan de slag kunt.

Intelligente monitoring van RTV Monitor kun je 7 dagen GRATIS uitproberen. Voor alle mogelijkheden en prijzen, neem contact met ons op.

RTV Updates zijn realtime geautomatiseerde alerts die op basis van uitgebreide queries (zoekopdrachten) worden gefilterd uit Nederlandse radio- en televisie programma’s, politieke debatten en podcasts. We zetten spraakherkenningssoftware in om deze hits te herkennen en te filteren.

RTV Samenvattingen worden door ons team aangemaakt. Bij samenvattingen wordt het volledige fragment samengevat en geleverd. Samenvattingen leveren we binnen 2 uur na uitzending aan.

Jazeker! De resultaten van RTV Monitor kunnen via RSS en onze API worden geïntegreerd in de producten van alle bestaande aanbieders van monitoringdiensten.

Het is niet mogelijk om bij RTV Monitor ook social media en print media te monitoren. Wij geloven dat ieder onderdeel van de monitoringmix een specialist vereist, in ons geval is dat radio, televisie, politiek en podcasts. Wij hebben wel partners die gespecialiseerd zijn in deze vormen van mediamonitoring en een totaaloplossing bieden. Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan gerust contact met ons op. De diensten van RTV Monitor kunnen in deze totaaloplossingen worden geïntegreerd door middel van RSS of API.

Standaard monitoren we de streams van de Tweede Kamer, geselecteerde podcasts, alle Nederlandse landelijke en regionale radio- en tv-zenders en een selectie van Belgische en Oostenrijkse radio- en tv-zenders. Het toevoegen van zenders/programma’s kunnen we op aanvraag ook doen. Neem hiervoor contact op via sales@rtvmonitor.nl.

Je kunt in ons archief een jaar vrij terugzoeken. Op aanvraag zou je eventueel nog verder in de tijd terug kunnen zoeken.

Een alert (ook wel ‘hit’ genoemd) is het gevonden relevante fragment, op basis van de opgeslagen zoektermen. Elk alert bevat de bijbehorende metadata.

Er zijn verschillende manieren om de relevante content (alerts) te ontvangen:

  • In je persoonlijke RTV Monitor dashboard
  • Via een notificatie mail (realtime na elk gevonden fragment of op vaste tijdstippen een overzicht van fragmenten)
  • Binnen het platform van een monitoringsorganisatie die een totaaloplossing aanbiedt. De integratie van onze diensten vindt plaats door middel van RSS of API

Uiteraard zijn deze drie mogelijkheden ook te combineren.

Je ontvangt altijd de volgende (meta)data:

  • Audio/video fragment
  • Transcript of samenvatting van het fragment
  • Zoektermen
  • Medium
  • Bron (zender & programmanaam)
  • Datum
  • Tijdstip

Met een query wordt een opdracht bedoeld die aan een database wordt gegeven om een bepaalde actie uit te voeren, die ook gegevens teruggeeft. Deze term wordt ook gebruikt voor een zoekstring die in een zoekmachine wordt ingevoerd.

In ons geval gaat het om de database met alle radio, televisie, politiek en podcast content. Deze database is doormiddel van zoekstrings (queries) doorzoekbaar.

Onze RTV Monitor zoekmachine noemen wij ook wel: RTV Search.

Queries worden samengesteld door meerdere zoektermen samen te voegen tot één zoekstring. Dit kan zo specifiek mogelijk gemaakt worden als je wil. Wij hebben een document met onze ‘query-taal’ waarin precies staat uitgelegd hoe verschillende zoektermen kunnen worden samengevoegd tot één zoekstring (oftewel query). Mocht je hier meer informatie over willen, neem dan gerust contact met ons op.

Heb je hier nog geen ervaring mee? Geen zorgen, ons supportteam staat 24/7 voor je klaar om te helpen bij het samenstellen van een query.

Het beste kun je ons een mailtje sturen via sales@rtvmonitor.nl, we zijn 24/7 bereikbaar en reageren dus nog dezelfde dag! Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 020-2442750.

Ben je nog geen klant maar wil je een week testen met RTV Monitor?